Duurzame bouwstenen Green Phenix bij Prepare Now Expo

Duurzame bouwstenen Green Phenix bij Prepare Now Expo

Projects Circular Economy

1 min.

24 April 2023, Curaçao, Willemstad

Green Phenix, een sociale onderneming die zich richt op het creëren van een circulaire en inclusieve economie, heeft in het afgelopen weekeinde haar revolutionaire nieuwe bouwstenen, gemaakt van afvalplastic, geïntroduceerd tijdens de 'Prepare Now Expo'. De stenen werden gebruikt om een wand van een stand te bouwen.

De bouwstenen zijn geheel gemaakt van gerecycled plastic, dat anders op de landfill of in het milieu zou belanden. Nu laten de duurzame bouwstenen potentie zien van wat je met plastic afval kunt doen. De blokken zijn duurzaam, lichtgewicht en gemakkelijk herbruikbaar. Daarom zijn ze een goede oplossing voor tijdelijke installaties.

De wand in de stand heeft veel aandacht en lof gekregen van bezoekers en organisatoren. Die konden nauwelijks geloven dat de blokken zijn gemaakt van plastic doppen. De bouwstenen van Green Phenix maken deel uit van de inspanningen van het bedrijf om een circulaire en inclusieve economie te creëren. Het bedrijf is toegewijd aan het samenwerken en erkent dat de blokken productie niet tot stand had kunnen komen zonder de goede samenwerking met de ministeries van SOAW en AZ, Coca Cola, Wilton Site Management, TUI Care Foundation & het RESEMBID programma van de EU.

De Prepare Now Expo is georganiseerd door de Directie Risicobeheersing en Rampenbestrijding (DRR). Het doel was om mensen bewust te maken van het belang om zich voor te bereiden op rampen en crises. Ook wil DRR het bredere publiek kennis laten maken met de Crisisbeheersings- en Rampenbestrijdingsorganisatie en haar verschillende partners, waaronder de zogenaamde ESFs (Emergency Support Functions). Green Phenix heeft de wand gebouwd voor de vertegenwoordiging van ESF 9. ESF 9, belast met bestuurlijke ondersteuning,  werd tijdens de expo vertegenwoordigd door een delegatie van Directie Wetgeving en Juridische Zaken, Directie Buitenlandse Betrekkingen en Publieke Zaken (Kranshi).

“Green Phenix is super trots dat zij een praktische toepassing kunnen bieden voor de milieucrisis die plastic afval veroorzaakt”, aldus Sabine Berendse, oprichter van Green Phenix. “De bouwstenen bieden niet alleen een oplossing voor plastic vervuiling, maar ze bieden ook een snelle, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het bouwen van tijdelijke constructies.”

De expo duurde 2 dagen, vrijdag en zaterdag jl. en was op beide dagen geopend te Sambil van 10.00 tot 20.00 uur. Vrijdag was vooral bedoeld voor scholen en daycares. Op vrijdag werd de expo geopend door onder andere Minister van Algemene Zaken, die de verantwoordelijkheid draagt voor de crisisbeheersing en rampenbestrijding. Daarbij waren ook collega-ministers van Justitie en VVRP aanwezig.

Geschreven door de oprichter van Green Phenix en onze eigen Future Guide, Sabine Berendse.

Voor meer informatie over de Prepare Now Expo of Green Phenix kan je hier ook altijd contact opnemen met Future Islands.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Duurzaamheid en sociale vooruitgang bij Green Phenix

Duurzaamheid en sociale vooruitgang bij Green Phenix

3 min.

Enkele dagen geleden publiceerde we het nieuwste artikel van een van onze Future Guides, Sabine Berendse, over de vele obstakels ...

Read more

Impact van subsidies voor fossiele brandstoffen

Impact van subsidies voor fossiele brandstoffen

4 min.

Recycling wordt vaak geprezen als een essentiële stap in het verminderen van de negatieve effecten van plastic afval ...

Read more

Green Phenix voltooit onderzoek plasticvervuiling 

Green Phenix voltooit onderzoek plasticvervuiling 

2 min.

In maart voltooide Green Phenix een baseline onderzoek naar de aard en verspreiding van vervuiling in het mariene milieu. ...

Read more

Verbeteringen bij VTH voor bouwen, milieu en natuur

Verbeteringen bij VTH voor bouwen, milieu en natuur

3 min.

De uitvoering van vergunningverlening, toezicht en handhaving (VTH) met betrekking tot bouwen, milieu en natuur in Caribisch ...

Read more