Carmabi maakt zich klaar voor toekomst!

Carmabi maakt zich klaar voor toekomst!

News Social Improvement

2 min.

De stichting Carmabi (Caribbean Research and Management of Biodiversity) gaat zich voorbereiden op een toekomst waarin de rol van de natuur steeds belangrijker wordt voor de mens. In de afgelopen 10 jaar heeft Carmabi haar activiteiten zien verdubbelen. Er zijn nieuwe natuurparken bijgekomen, het onderzoeksinstituut en het aantal onderzoeken is enorm uitgebreid. En steeds meer verzoeken voor consultancy worden aangevraagd. Daarnaast is ook het aantal educatieve activiteiten toegenomen, omdat er steeds meer belangstelling is voor de Curaçaose natuur. Dat vraagt om een nieuwe strategie en aanpak die past bij deze tijd met snelle veranderingen.

Een van de grootste veranderingen die in de komende periode zal worden doorgevoerd is de stap naar Corporate Governance vertelt voorzitster Odette Doest. Dit zal de organisatie slagvaardiger en transparanter maken. Er komt een Raad van Toezicht die de organisatie gaat controleren en er wordt afscheid genomen van de oude statutaire structuur. Met deze opdracht gaat de nieuwe directeur aan de slag om de organisatie te optimaliseren, omdat wordt verwacht dat de rol van de natuur steeds belangrijker wordt nu we als wereldbevolking te maken krijgen met de gevolgen van klimaatverandering die ook een grote impact heeft op onze kwetsbare ecosystemen en de biodiversiteit. Dit biedt kansen voor een organisatie als Carmabi lokaal en in de regio. Doest is dan ook verheugd dat afgelopen week het contract is ondertekend met de nieuwe directeur Dr. Manfred van Veghel, die veel ervaring heeft met het innoveren van organisaties.

Dr. Manfred van Veghel is geen onbekende voor Carmabi, als PhD kandidaat bij de Universiteit van Amsterdam heeft hij 4 jaar lang onderzoek gedaan naar koraalriffen, dit heeft onder andere geleid tot de ontdekking van de massale voortplanting van koraal in het Caraïbisch Gebied. Tot de dag van vandaag is dit een belangrijk onderzoeksonderwerp op Carmabi. Van Veghel heeft zijn carrière vervolgens voortgezet als docent biologie op het Radulphus College en als vak consulent voor Mens en Natuur heeft hij de invoering van de basisvorming begeleid op de Nederlandse Antillen.

Zijn management ervaring heeft hij met name opgedaan als project-, programma en transitiemanager bij o.a. ABN AMRO, ING en Hospital Nobo Otrobanda. En als consultant en trainer bij een groot aantal organisaties in Europa en binnen het Caraïbisch Gebied, met name in de financiële wereld, maar ook in vele andere sectoren. Hij heeft als programmamanager HNO o.a. er mede voor gezorgd dat het huidige CMC geopend kon worden. Momenteel is hij de trekker van het consortium voor het Klein Curaçao RESEMBID project, waar Carmabi ook deel van uitmaakt.

Dr. van Veghel start met de overdracht per 1 november 2023. Hij neemt de werkzaamheden over van Paul Stokkermans die sinds april 2010 directeur is van Carmabi en die eind dit jaar met pensioen gaat. Paul Stokkermans heeft een verdubbeling van de omvang van de stichting Carmabi gerealiseerd. Het bestuur bedankt hem voor zijn enorme inzet en bijdrage aan de groei van de organisatie, het realiseren van een prachtig nieuw gebouw met onderzoeksfaciliteiten en gastenverblijven. Maar zeker ook het leiden van de organisatie door de COVID periode heen.

Voor meer informatie wordt U verzocht contact op te nemen met:

Odette Doest, voorzitster Carmabi

Contact informatie:  Odette_doest@yahoo.com of +599 9 5151776

Algemene nummer Carmabi: +599 9 4624242

Dr. Manfred van Veghel kan bereikt worden op:
Manfred van Veghel
m.vanveghel@carmabi.org
Phone number +599 9 6728801

Share:

permalink

Back to overview

Read more

ROB: 'Klachten BES-eilanden over bureaucratie terecht'

ROB: 'Klachten BES-eilanden over bureaucratie terecht'

2 min.

Het is al langer een bekend verhaal: de ingewikkelde en vaak langdurige processen waar de bijzondere gemeenten van het Caribische ...

Read more

Interview met Lara Melkert (Club17 Curaçao)

Interview met Lara Melkert (Club17 Curaçao)

9 min.

“Bottom-up and leave no one behind” Zeker als je de afgelopen jaren wel vaker onze website hebt bezocht om ...

Read more

Saba en Statia krijgen samen € 15 miljoen via Regiodeals

Saba en Statia krijgen samen € 15 miljoen via Regiodeals

3 min.

Voor Saba en Sint-Eustatius was het uitkijken naar afgelopen vrijdag (gisteren) 9 februari, omdat het Nederlandse ministerie ...

Read more

The Schepel Foundation viert 8ste verjaardag!

The Schepel Foundation viert 8ste verjaardag!

2 min.

Zeker de mensen die regelmatig het nieuws en de ontwikkelingen bij Future Islands bijhouden zullen bekend zijn met The Schepel ...

Read more