MEO komt met app voor prijsvergelijking op Curaçao

MEO komt met app voor prijsvergelijking op Curaçao

News Social Improvement

2 min.

We kunnen het er wel over eens zijn dat iedereen, of in ieder geval vrijwel iedereen, ervan houdt om aan zo voordelig mogelijke prijzen te shoppen. Zeker wanneer het om de boodschappen gaat, zijn we graag op de hoogte van waar de prijzen het laagst zijn, en het voordeel het hoogst. Dat geldt ook voor de bewoners van Curaçao en op die kennis is nu slim ingespeeld door het Ministerie van Economische Ontwikkelingen (MEO). Zij hebben namelijk recent de Mi Pòtmòni app uitgebracht, waarmee mensen gratis prijzen kunnen vergelijken tussen supermarkten, toko’s en minimarkten op het eiland.

Focus op supermarktartikelen

Eind 2022 liet de minister van Economische Ontwikkelingen van Curaçao, Ruisandro Cijntje, al weten dat zijn ministerie bezig was met de ontwikkeling van een speciale app waarmee lokale consumenten de prijzen in verschillende supermarkten kon vergelijken. Met de app kunnen gebruikers een lijstje opstellen van producten, waarna ze in één oogopslag kunnen zien wat de prijzen van de gekozen producten zijn bij de verschillende verkooppunten op het eiland. Op die manier wil het ministerie prijsbewust shoppen aanmoedigen en tegelijkertijd een gezonde prijsconcurrentie tussen de aanbieders aanwakkeren.

“De app op zichzelf zal niet de prijzen drukken of mitigeren”, zei minister Cijntje destijds over de nieuwe app van het MEO, “Maar het zal een digitaal instrument zijn waar veel mensen gebruik van kunnen maken om te bepalen waar hij het best zijn inkopen kan doen”.

Uitbreiding als doelstelling

Op dit moment focust de Mi Pòtmòni app zich nog enkel op de prijzen van supermarktartikelen op Curaçao. Het MEO liet echter al weten dat het de bedoeling is om de inhoud van de app in de toekomst te blijven uitbreiden, zowel qua producten als regio’s. Ook moet de app binnenkort beschikbaar zijn om te downloaden via de Apple Store. Momenteel bestaat er alleen een versie voor Android die te downloaden is via Google Play of de website www.mipotmoni.meo.cw.

Jongeren ingezet om prijzen te controleren

Toen eind 2022 de ontwikkeling van de Mi Pòtmòni app werd aangekondigd, legde het Ministerie van Economische Ontwikkeling ook gelijk uit hoe ze aan de prijzen van supermarktartikelen wilden komen. Ze wilden de ontwikkeling van de app combineren met het creëren van enkele banen voor lokale jongeren door hen de prijzen in de verschillende supermarkten, toko’s en minimarkten op Curaçao te laten controleren. Uiteindelijk werden er zes jongeren hiervoor getraind, waarna ze als controleurs zo’n drie maanden lang alle nodige prijsinformatie verzamelden voor het MEO.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

The Ministry for Economic Development on Curaçao recently launched it own price comparison app for Android (and soon iOS as well). With the help of the brand-new Mi Pòtmòni app, local consumers can create simple lists of supermarket items and then compare the prices of those items amongst the various supermarkets, toko’s and minimarkets on the island. For the moment, the app focuses on supermarket items, but the ministry has said that the goal is to start including prices of other products and service in the foreseeable future as well. Like this, the Ministry wants to promote price-conscious shopping and encourage more competition amongst sellers.

“The app in itself will not reduce or mitigate prices,” says Curaçaoan minister for Economic Development, Ruisandro Cijntje, “But it will be a digital instrument that many people can use to determine where it is best to do their shopping.”

The basis for this article was originally published on www.paradisefm.cw and others in November 2023.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

ROB: 'Klachten BES-eilanden over bureaucratie terecht'

ROB: 'Klachten BES-eilanden over bureaucratie terecht'

2 min.

Het is al langer een bekend verhaal: de ingewikkelde en vaak langdurige processen waar de bijzondere gemeenten van het Caribische ...

Read more

Interview met Lara Melkert (Club17 Curaçao)

Interview met Lara Melkert (Club17 Curaçao)

9 min.

“Bottom-up and leave no one behind” Zeker als je de afgelopen jaren wel vaker onze website hebt bezocht om ...

Read more

Saba en Statia krijgen samen € 15 miljoen via Regiodeals

Saba en Statia krijgen samen € 15 miljoen via Regiodeals

3 min.

Voor Saba en Sint-Eustatius was het uitkijken naar afgelopen vrijdag (gisteren) 9 februari, omdat het Nederlandse ministerie ...

Read more

The Schepel Foundation viert 8ste verjaardag!

The Schepel Foundation viert 8ste verjaardag!

2 min.

Zeker de mensen die regelmatig het nieuws en de ontwikkelingen bij Future Islands bijhouden zullen bekend zijn met The Schepel ...

Read more