Nieuw 'Intranet Platform' voor Justitie op St. Maarten

Nieuw 'Intranet Platform' voor Justitie op St. Maarten

News Smart WorkPlace

2 min.

Goed nieuws voor de werknemers van het Ministerie van Justitie op St. Maarten, en daarmee ook voor de rest van het eiland. Begin deze maand is namelijk het gloednieuwe “Intranet Platform” in gebruik genomen op het Ministerie. Al het personeel zal gebruik kunnen maken van het nieuwe platform, dat met name gecreëerd is om de communicatie tussen de personeelsleden en de verschillende departementen van het Ministerie te verbeteren.

Meer efficiëntie voor nieuws en updates

Met behulp van het nieuwe Intranet Platform zet het Ministerie van Justitie op St. Maarten een volgende belangrijke step in de verbetering van zowel haar data management als haar communicatie met al het personeel via een gestructureerd HR-systeem. Dit maakt het voor alle betrokken personen aanzienlijk makkelijker om nieuws te ontvangen, aanvragen te doen, te verbinden met andere leden van het Ministerie, en om kennis te delen. De bedoeling hiervan is om de algehele productiviteit en efficiëntie van het Ministerie te verhogen.

“Het is al lange tijd zo dat het personeel van het Ministerie [van Justitie] problemen heeft met het op tijd ontvangen van updates en nieuws binnen ons overheidsorgaan”, vertelt Anna Richardson, de huidige Minister van Justitie binnen het tweede kabinet van Silveria Jacobs op St. Maarten en de grote drijfveer achter het Intranet Platform, “Om die reden leek het mij het beste om een platform te creëren dat dit probleem kan oplossen. Het nieuwe Intranet Platform faciliteert snellere antwoorden op kleine en middelgrote issues, en zorgt ervoor dat alle resources voor het personeel beschikbaar zijn op één centrale locatie. Daarom moedig ik al het personeel van het Ministerie van Justitie aan om gebruik te maken van de gelegenheid om accounts aan te maken op het platform en ik kijk er al naar uit om te zien hoe de communicatie tussen departementen op deze manier verbeterd zal worden”.

Gemak voor personeel

Ook voor het personeel van het Ministerie van Justitie zelf biedt het Intranet Platform heel wat voordelen, vooral wat betreft hun persoonlijke administratie. Zo kan iedere werkgever met een account het nieuwe systeem gebruiken om vakantiedagen in te dienen, overtime te laten registreren en voorschotten op hun salaris aan te vragen, om maar enkele voorbeelden te noemen. Ieder personeelslid heeft al een email ontvangen met de uitnodiging om een account aan te maken, plus een korte uitleg van hoe het Intranet Platform werkt. De hoop is dat zo veel mogelijk werknemers die gelegenheid aangrijpen, zodat het Ministerie en daarmee heel St. Maarten zo snel mogelijk de vruchten kunnen plukken van het nieuwe systeem.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

The Ministry of Justice of St. Maarten has launched a brand-new “Intranet Platform” for all of its employees. The system, an initiative by the Honorable Minister of Justice Anna Richardson, is aimed at facilitating and improving interdepartmental communication and knowledge sharing among members of personnel. At the same time, it makes it much easier for employees to interact with the HR department for topics like vacation days, overtime hours and salary advances. By implementing the Intranet Platform, the St. Maarten government wants to improve the Justice department’s productivity and efficiency across the board.

Dit artikel is geïnspireerd door publicaties op www.bes-reporter.com en andere platforms in februari 2023.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

2 min.

Het zal je niet ontgaan zijn (hopen we tenminste!) dat Curaçao de afgelopen weken in het teken heeft gestaan van ...

Read more

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

2 min.

Het heeft even geduurd, maar het lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. Aan het eind van 2023 heeft de Nederlandse ministerraad ...

Read more

Digitale economie inzet van National Alliance

Digitale economie inzet van National Alliance

2 min.

Bij Future Islands zetten we ons in voor het heden en de toekomst van Caribisch Nederland, en voor het zo efficiënt ...

Read more

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

2 min.

Heb je al wel eens gehoord van het St. Maarten Innovation, Initiatives & Industries Link-Up Event 2023, simpelweg afgekort ...

Read more