Digitale economie inzet van National Alliance

Digitale economie inzet van National Alliance

News Smart WorkPlace

2 min.

Bij Future Islands zetten we ons in voor het heden en de toekomst van Caribisch Nederland, en voor het zo efficiënt en duurzaam mogelijke verbinden van deze twee. Vandaar dat de focus in dit artikel, dat wordt gepubliceerd op de laatste dag van 2023, op Sint Maarten gericht wordt. Daar vindt in januari 2024 namelijk al gelijk een van de belangrijkste gebeurtenissen van het nieuwe jaar plaats, de Statenverkiezingen. De National Alliance, onder leiding van huidig minister-president Silveria Jacobs, gaat die verkiezingen in als regerende partij (samen met de United People’s Party) en die partij gaf recent tekst en uitleg bij de plannen die zij heeft voor Sint Maarten in het geval van een nieuwe regeerperiode. Gezien de expertise van Future Islands op het gebied van, onder andere, Smart Working, werd onze aandacht met name getrokken door het belang die de partij plaatst op de digitale economie van het eiland.

Internationale hub

In lijn met de overkoepelende focus van de partij op het vergroten van de welvaart en het bevorderen van de duurzaamheid op Sint Maarten, zegt de National Alliance grote ambities te hebben voor de zogenaamde digitale economie van het eiland. Met “de digitale economie” wordt een economisch systeem bedoelt dat gebaseerd is op digitale computertechniek die in de praktijk vaak de vorm aanneemt van zakelijke interacties via het internet. Daarom wordt er ook wel naar verwezen als de interneteconomie. In haar vooruitblik voor 2024 ziet de huidige regeringspartij dan ook een belangrijke rol weggelegd voor de transformatieve kracht van de digitale economie met betrekking tot een welvarende en duurzame toekomst voor de gehele bevolking van Sint Maarten.

“Onze focus ligt op het positioneren van Sint Maarten als een internationale hub voor business services en call centers, waarbij outsourcingdiensten worden aangetrokken om fatsoenlijk betaalde banen voor onze burgers te creëren. Dit omvat, onder meer, de verbetering van de digitale geletterdheid van de burgers, het opnemen van coding en IT skills in het curriculum, en het lanceren van trainingsprogramma’s voor gedigitaliseerde vaardigheden en ondernemerschap”, aldus de National Alliance.

Ook aandacht voor cultuur, onderwijs en schone energie

In hun overzicht van de partijpunten ging de National Alliance vanzelfsprekend ook dieper in op heel wat andere onderwerpen. Zo haalde zij, onder andere, het belang van een duurzame ontwikkeling van de lokale toerismeindustrie aan, en het promoten van innovatie en lokale bedrijven. De partij sprak ook over zelfvoorzienendheid, de essentiële rol daarvan bij het creëren van een duurzame toekomst voor Sint Maarten en de cruciale rol daarin voor lokale boeren. Om dezelfde reden staat ook de jeugd centraal in de plannen van de National Alliance, onder andere op het gebied van hoger onderwijs en huisvesting.

Op het gebied van milieu en klimaat wil de partij de SDG’s (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties) voor betaalbare duurzame energie, industrie, innovatie en infrastructuur volgen, evenals die voor het tegengaan van klimaatverandering. De plannen van de zittende regering schetsen de ambitie om van Sint Maarten een duurzaam, veerkrachtig en milieubewust eiland te maken, waarbij schone energie, afvalvermindering en een “National Infrastructure Renewal Project” voor een welvarender toekomst worden gepromoot.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

With the general elections coming up on St Maarten in January 2024, the current governing party National Alliance has outlined its plans for the island. Amongst a host of important topics, including education, clean energy and youth, the party has also spoke about its ambition to focus on Sint Maarten’s digital economy and its potential to become an international hub for business services and call center services.

“Our focus is on positioning St. Maarten as an international business service and call center hub, attracting outsourcing services to create decent-paying jobs for our citizens”, says the National Alliance, “This includes empowering our citizens with digital literacy, incorporating coding and IT skills into the curriculum, and launching digitized skills and entrepreneurship training programs.”

The basis for this article was originally published on www.thedailyherald.sx and others in December 2023.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

2 min.

Het zal je niet ontgaan zijn (hopen we tenminste!) dat Curaçao de afgelopen weken in het teken heeft gestaan van ...

Read more

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

2 min.

Het heeft even geduurd, maar het lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. Aan het eind van 2023 heeft de Nederlandse ministerraad ...

Read more

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

2 min.

Heb je al wel eens gehoord van het St. Maarten Innovation, Initiatives & Industries Link-Up Event 2023, simpelweg afgekort ...

Read more

Masterclasses voor werkzoekenden

Masterclasses voor werkzoekenden

2 min.

Begin juli heeft Progressional People Caribbean (PPC), een consultancybedrijf op het gebied van Human Resources, vier masterclasses ...

Read more