Bonaire lanceert nieuwe cursus voor veehouders

Bonaire lanceert nieuwe cursus voor veehouders

News Smart WorkPlace

2 min.

Zelfvoorzienendheid staat centraal in de toekomst van de eilanden van Caribisch Nederland. Van energievoorziening en voedsel tot drinkwater en infrastructuur; het kunnen voorzien in eigen behoeften is cruciaal voor een bestaan dat zo onafhankelijk mogelijk is van externe partijen. Dat is, bijvoorbeeld, waarom Curaçao recent begonnen is met het verkennen van de zeebodem om te zien of deze geschikt is voor de bouw van windmolens en waarom er hard wordt gewerkt aan een groot zonnepanelenpark op Bonaire. Wat betreft zelfvoorzienendheid is ook de recente introductie van een nieuwe cursus voor veehouders bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op Bonaire een stap in de goede richting.

Nieuw systeem van oormerken

De nieuwe cursus voor veehouders, die op vrijdag 21 juli officieel werd geopend door gedeputeerde Hennyson Thielman, is opgezet om veehouders op Bonaire bekend te maken met een nieuw systeem voor het oormerken van vee. Deze oormerken staan in directe verbinding met een nieuw computersysteem, wat het management van vee op talloze manieren gemakkelijker en efficiënter zal maken. Zo zorgt het ervoor dat boeren de historieken van hun dieren beter bij kunnen houden, inclusief gedetailleerde inzichten in hun afkomst en eventuele ziektes in het verleden. Ook maken de nieuwe oormerken het veel makkelijker om bij te houden wanneer ieder dier naar de dierenarts moet.

Daarnaast is het nieuwe oormerksysteem een nuttige stap in de strijd tegen een ander probleem op Bonaire, namelijk de diefstal van vee. Veehouders in Caribisch Nederland hebben al jaren te maken met dieven die het op hun vee gemunt hebben en de nieuwe oormerken maken het een stuk moeilijker voor hen. De oormerken maken het mogelijk om eventuele gestolen vee precies te identificeren, zeker als de boer in kwestie ook een bijbehorende foto kan leveren.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

On Friday, July 21st, Commissioner of Bonaire Hennyson Thielman, opened a brand-new course for livestock farmers at the Department of Agriculture, Livestock and Fisheries. The course is aimed at showing and teaching farmers about the new ear tag system for animals, which will be connected to a computer system. The introduction of the new ear tags will greatly improve local livestock management, as it will allow farmers to keep much better track of their animals’ history and necessary veterinary visits. On top of that, the new system is expected to play an important role in the fight against livestock theft that has been a problem on the island for years now.

The basis for this article was originally published on www.bes-reporter.com and others in July 2023.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

2 min.

Het zal je niet ontgaan zijn (hopen we tenminste!) dat Curaçao de afgelopen weken in het teken heeft gestaan van ...

Read more

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

2 min.

Het heeft even geduurd, maar het lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. Aan het eind van 2023 heeft de Nederlandse ministerraad ...

Read more

Digitale economie inzet van National Alliance

Digitale economie inzet van National Alliance

2 min.

Bij Future Islands zetten we ons in voor het heden en de toekomst van Caribisch Nederland, en voor het zo efficiënt ...

Read more

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

2 min.

Heb je al wel eens gehoord van het St. Maarten Innovation, Initiatives & Industries Link-Up Event 2023, simpelweg afgekort ...

Read more