Masterclasses voor werkzoekenden

Masterclasses voor werkzoekenden

News Smart WorkPlace

2 min.

Begin juli heeft Progressional People Caribbean (PPC), een consultancybedrijf op het gebied van Human Resources, vier masterclasses voor werkzoekenden georganiseerd op Sint-Maarten. Onder de noemers “Increasing your Job Market Value” (Jouw Waarde op de Arbeidsmarkt Vergroten) en “Business Conduct” (Zakelijk Gedrag) wil het bedrijf werkzoekenden helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en zichzelf beter te positioneren op de (lokale) arbeidsmarkt. De eerste sessies, die overigens allemaal gratis zijn, begonnen op 4 juli en dankzij de grote interesse in de onderwerpen heeft Progressional People Caribbean besloten om nog een reeks masterclasses te organiseren, zodat nog meer kandidaten deel kunnen nemen.

Focus op kennis en skills

Zoals de titels van de masterclasses al aangeven, draait het allemaal om het ontwikkelen en verbeteren van zowel de skills als het zelfvertrouwen die vandaag nodig zijn om succes te hebben op de arbeidsmarkt. Dat gaat van het schrijven van motivatiebrieven en het opstellen van professionele CV’s tot sollicitatietrainingen en het leren van zakelijke etiquette. De bedoeling van de gratis reeks masterclasses is om lokale werkzoekenden de kans te geven weer aan de slag te gaan en zo opnieuw van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de lokale economie.

De basis van zowel de “Increasing your Job Market Value”-cursus als de “Business Conduct”-cursus zijn de verwachtingen van werkgevers op de moderne arbeidsmarkt. Daarbij wordt gekeken naar wat er wordt verwacht van nieuwe kandidaten en naar wat werkzoekenden kunnen verwachten van werkgevers, zowel tijdens als na het sollicitatieproces. Op die manier hoopt de St. Maarten Hospitality and Trade Association (SHTA), initiatiefnemer achter de masterclasses, de lokale beroepsbevolking uit te breiden en te versterken.

“Vaak komt een uitdaging in een arbeidssituatie om de hoek kijken wanneer niet bekend is wat de andere partij van je verwacht”, vertelt Juliëtte Hassell, Managing Director bij Progressional People Caribbean, “Door te weten wat er van je verwacht wordt, maar ook wat er realistisch gezien van je verwacht mag worden, ontstaat er een gezamenlijk begrip. Wederzijds begrip geeft zelfvertrouwen wanneer je een sollicitatiegesprek ingaat – en daarbuiten”.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

At the start of July, HR consultancy firm Progressional People Caribbean organized a series of four masterclasses for job seekers on St. Maarten. Called “Increasing your Job Market Value” and “Business Conduct2, these masterclasses are aimed at empowering job seekers with the skills and confidence they need to thrive in today’s competitive labor market. All classes were free of charge and as a result of high demand, Progressional People Caribbean added a second series to include more candidates. With these masterclasses, the St. Maarten Hospitality and Trade Association (SHTA) wants to support and improve the quality of the local workforce.

The basis for this article was originally published on www.soualiganewsday.com and others in July 2023.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

Carnaval efficiënter dan ooit dankzij digitale innovatie

2 min.

Het zal je niet ontgaan zijn (hopen we tenminste!) dat Curaçao de afgelopen weken in het teken heeft gestaan van ...

Read more

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

BSN en log-in voor digitale overheidsdiensten Caribbean

2 min.

Het heeft even geduurd, maar het lijkt nu eindelijk te gaan gebeuren. Aan het eind van 2023 heeft de Nederlandse ministerraad ...

Read more

Digitale economie inzet van National Alliance

Digitale economie inzet van National Alliance

2 min.

Bij Future Islands zetten we ons in voor het heden en de toekomst van Caribisch Nederland, en voor het zo efficiënt ...

Read more

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

Nog 8 dagen tot SMILE 2023 op Sint Maarten

2 min.

Heb je al wel eens gehoord van het St. Maarten Innovation, Initiatives & Industries Link-Up Event 2023, simpelweg afgekort ...

Read more