Focus op duurzame energie tijdens Dynaf Business Week

Focus op duurzame energie tijdens Dynaf Business Week

News Sustainable Energy

2 min.

Duurzaam opgewekte energie moet een pijler worden van het Caribisch Nederland van de toekomst. Van zon en wind tot water en biodiesel; groene energie is niet alleen veel beter voor de vaak delicate flora en fauna in de regio, maar ook een hele belangrijke stap richting meer zelfvoorzienendheid en meer onafhankelijkheid van de individuele eilanden. Daarom organiseert Dynaf, een op curaçao gevestigde power solutions provider, deze week de Dynaf Business Week 2024 onder de titel “Powering the next Quarter-Century”.

Dynaf Business Week 2024 op Curaçao

De editie van Dynaf Business Week van dit jaar is een bijzondere, want deze staat in het teken van het 25-jarig jubileum van de organisatie. Daarom wordt het event ook gehouden op woensdag 13 maart bij het Acoya Resort, Villa & Spa op Curaçao. Ze willen gebruik maken van de gelegenheid om experts en enthousiastelingen een platform te geven waarop de toekomst van energie verkend en besproken kan worden. De focus ligt daarbij met name op vooruitgang voor iedereen en een groenere, duurzamere toekomst voor de hele regio.

Naast de presentaties van verschillende sprekers en de discussies die kunnen worden gevoerd met hen en andere aanwezige experts, waaronder Evert-Jan Feld (oprichter van E-Flight) en Dr. Ir. Richenel Bulbaai (rector van de Faculty of Engineering @ University of Curacao) kan je als bezoeker van de Dynaf Business Week 2024 ook kiezen om mee te doen aan een workshop. Er worden in totaal drie workshops georganiseerd die samenhangen met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties, welke tegelijkertijd zullen plaats vinden. Als je dus geïnteresseerd bent om mee te doen, zal je één van de drie moeten kiezen.

1.  “Exploring storage systems in energy management”

>> Over het belang en de voordelen van energieopslag en het gebruik van opgeslagen energie tijdens periodes van hoge vraag.

2.  “Empowering energy efficiency and behavioral adaptation through inverters with energy storage systems”

>> Over omvormers en de belangrijke rol die zij spelen bij het in de gaten houden van energieconsumptie, en de nieuwe app waarmee dit in real-time precies bijgehouden kan worden.

3. “The future of generators: Navigating new environmental norms and sustainable solutions”

>> Over generatoren en hun toekomst binnen de context van constant evoluerende milieunormen.

Voor een volledig overzicht van de Dynaf Business Week 2024 raden we aan dat je een kijkje neemt naar de digitale flyer van het evenement. Overigens zal Future Islands zelf ook aanwezig zijn op het evenement en, onder andere, meedoen aan de workshop “Exploring storage systems in energy management”. Op die manier hopen we lokaal het gesprek aan te kunnen gaan met de aanwezigen om zo nog meer verhalen over de transitie naar duurzaamheid te kunnen horen en volgen.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

In honor of its 25th anniversary, local energy solutions provider Dynaf is organizing the Dynaf Business Week 2024 on Curaçao this coming Wednesdag, March 13th, at the Acoya Resort, Villa & Spa. They want to take the opportunity to give experts and enthusiasts a platform on which the future of energy can be explored and discussed. The focus is primarily on progress for everyone and a greener, more sustainable future for the entire region.

Check out the official digital flyer here for more information about Dynaf Business Week 2024).

Besides talks and presentations by industry experts, including Evert-Jan Feld (co-founder of E-Flight) and Dr. ir. Richenel Bulbaai (Dean of the Faculty of Engineering @ University of Curaçao), visitors can also join a staff lunch for more discussions, join discussions with other experts, and attend one of three workshops:

  1. “Exploring Storage Systems in Energy Management”
  2. “Empowering Energy Efficiency and Behavioral Adaptation through Inverters with Energy Storage Systems”
  3. “The Future of Generators: Navigating New Environmental Norms and Sustainable Solutions”

 

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Tijd voor het Climate Justice Camp: Caribbean Edition!

Tijd voor het Climate Justice Camp: Caribbean Edition!

3 min.

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de aftrap van het 2024 Climate Justice Camp: Caribbean Edition op Sint Maarten! Van ...

Read more

Bouw van windmolenpark op Koraal Tabak (Curaçao)

Bouw van windmolenpark op Koraal Tabak (Curaçao)

2 min.

Afgelopen jaar schreven wij verschillende artikelen over duurzame energie, de rol die daarvoor is weggelegd in Caribisch ...

Read more

Curaçao en Blue Planet Alliance gaan voor fossielvrij

Curaçao en Blue Planet Alliance gaan voor fossielvrij

3 min.

Duurzame energie speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen voor Caribisch Nederland. Het kunnen produceren van eigen ...

Read more

Saba in teken van duurzaamheid

Saba in teken van duurzaamheid

3 min.

Van alle eilanden in Caribisch Nederland is Saba het allerkleinste, in ieder geval qua aantal inwoners. Als ergens de uitdrukking ...

Read more