Club17 lanceert SDG Tracker-app

Club17 lanceert SDG Tracker-app

News Sustainable Energy

2 min.

Nog niet zo lang geleden publiceerden wij een artikel over Club17, een initiatief van de D-TAP Foundation op Curaçao en hun “Water Refill Program D-TAP”. De stichting, die zich inzet voor een duurzamer eiland en een betere wereld voor iedereen, gebruikt de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als leidraad om zowel openbare als private projecten te helpen een zo groot mogelijke sociale impact te hebben op lokale gemeenschappen. Club17 is het platform via welke de stichting deze reis naar duurzaamheid wil ondersteunen en om deze overzichtelijk te maken voor iedereen met interesse in het initiatief is er nu een gloednieuwe mobiele app gelanceerd.

“Club17 SDG Tracker”-app

Toen wij eerder dit jaar voor het eerst over Club17 schreven, was de verwachting dat hun app tegen augustus uit zou worden gebracht. Caribeapps, de lokale ontwikkelaar die het project kosteloos voor hun rekening heeft genomen, heeft die verwachting nu dus ook meer dan waargemaakt, want sinds deze week is de app gratis te downloaden via zowel de App Store van Apple als de Google Play Store (voor Android-apparaten).

Het doel van de Club17-app is om inwoners van Caribisch Nederland en daarbuiten een snelle en gemakkelijke manier te bieden om duurzame projecten in de regio te vinden. Door een duidelijk en toegankelijk overzicht te bieden van alle initiatieven op het gebied van sociale ontwikkeling en klimaatbescherming, wil D-TAP het makkelijker maken voor mensen om bij te dragen en samen te werken. Daarnaast worden alle stappen en acties van Club17 die in de app terechtkomen ook direct gedeeld met de SDG-commissie van Curaçao, voor nóg meer transparantie en betrokkenheid.

Richard Benoit, oprichter van Caribeapps, is alvast enthousiast over het initiatief en ziet nog veel meer toekomst in de rol van technologie bij het faciliteren van broodnodige verandering op Curaçao en in de rest van de regio. “Relevante apps zullen blijven ontstaan om te bewijzen dat technologie een belangrijke facilitator is in het bereiken van duurzaamheid”, aldus Benoit.

Ook vanuit Club17 zelf klinken vanzelfsprekend hele positieve over de lancering van de nieuwe “SDG Tracker”-app en de rol die deze kan gaan spelen in het verduurzamen van Caribisch Nederland. “Met de lancering van deze nieuwe app zet Club17 een belangrijke stap in het lokaliseren van de SDG’s”, zegt Lara Melkert, coördinator bij Club17, “Als organisatie brengen wij als eerste in kaart waar kansen liggen om projecten en acties te realiseren die bijdragen aan onze visie. Met de uitkomsten gaan wij gericht aan de slag”.

BRIEF SUMMARY IN ENGLISH

Earlier this year, we wrote an article about Club17, an initiative by the D-TAP Foundation on Curaçao, who work for a more sustainable island and a better island for all. They do so by following the so-called Sustainable Development Goals (SDGs) as defined by the United Nations, and helping both private and public projects to have maximum social impact on local societies.

In support of Club17’s big ambitions, the “Club17 SDG Tracker” app has recently been launched. This app offers people in the Dutch Caribbean region and outside of it a comprehensive and easily accessible way to stay updated about all of the sustainability efforts and projects that are taking place on Curaçao. Like that, Club17 hopes to foster greater understanding and involvement, and hopefully increased contribution as well. On top of that, the steps and actions posted in the app are also directly shared with the island’s own SDG commission, for even more transparency.

The basis for this article was originally published on www.curacao.nu and others in August 2023.

Share:

permalink

Back to overview

Read more

Tijd voor het Climate Justice Camp: Caribbean Edition!

Tijd voor het Climate Justice Camp: Caribbean Edition!

3 min.

Vandaag is het dan eindelijk zo ver: de aftrap van het 2024 Climate Justice Camp: Caribbean Edition op Sint Maarten! Van ...

Read more

Focus op duurzame energie tijdens Dynaf Business Week

Focus op duurzame energie tijdens Dynaf Business Week

2 min.

Duurzaam opgewekte energie moet een pijler worden van het Caribisch Nederland van de toekomst. Van zon en wind tot water ...

Read more

Bouw van windmolenpark op Koraal Tabak (Curaçao)

Bouw van windmolenpark op Koraal Tabak (Curaçao)

2 min.

Afgelopen jaar schreven wij verschillende artikelen over duurzame energie, de rol die daarvoor is weggelegd in Caribisch ...

Read more

Curaçao en Blue Planet Alliance gaan voor fossielvrij

Curaçao en Blue Planet Alliance gaan voor fossielvrij

3 min.

Duurzame energie speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen voor Caribisch Nederland. Het kunnen produceren van eigen ...

Read more